Лайм

Новий зимовий сезон в Ішглі: виступ гурту Seeed і два нових крісельних підйомника

Зима в Ішглі обіцяє багато всього цікавого

Австрійський гірськолижний курорт Ішгль готується до відкриття нового зимового сезону. Зона катання буде відкрита вже 28 листопада. А через два дні, 30 листопада, відбудеться офіційне відкриття, на якому виступить культова берлінська команда Seeed.

У зимовому сезоні 2019/20 зона катання в Ішглі поповниться двома нововведеннями: завдяки новому швидкісному 6-місцевиму крісельному підйомнику Velilleck F1 з уповільненою системою посадки і висадки любителі зимових видів спорту потраплятимуть в зону катання на Пардачграт (Pardatschgrat) всього за шість хвилин на швидкості шість метрів в секунду. Особливість цього підйомника: зворотна сторона спинок крісел виконана в унікальному дизайні і містить зображення рослин, які ростуть в навколишніх горах.

Нова канатна дорога Velilleckbahn - найшвидший крісельний підйомник в регіоні Сильвретта Арена. © TVB Paznaun - Ischgl

Ще одна новинка: 8-місцева канатна дорога Visnitz N2 - перший в Швейцарії крісельний підйомник системи D-Line, який рівно за чотири з половиною хвилини доставить гірськолижників від ресторану Alp Trida на гору Вісніцкопф (Visnitzkopf) на висоту 2633 метри над рівнем моря. Спинки крісел прикрашені фотографіями з історії регіону Самнаун (Samnaun). У Сильвретта Арені (Silvretta Arena) зимовим спортсменам з відкриття сезону 28 листопада 2019 року і до кінця сезону 3 травня 2020 року будуть доступні 45 підйомників і 239 кілометрів трас, які розташовані в двох країнах.

Новий підйомник Visnitz N2 з підігрівом сидінь і з уповільненою системою посадки і висадки - перший в Швейцарії 8-місний крісельний підйомник системи D-Line. © TVB Paznaun - Ischgl

Музичні події в Ішглі

Концертна зима в Ішглі обіцяє багато всього цікавого і завершиться абсолютно особливим ювілеєм. Старт зимового сезону буде розпочато 30 листопада 2019 культовим берлінським гуртом Seeed на легендарному концерті в честь відкриття Top of the Mountain. З 18 години вечора десять хлопців на відкритій сцені на парковці Silvretta виконають свої знамениті хіти Ding, Augenbling, Dickes B і Dancehall Caballeros.

Зимовий сезон 2019/20 відкриється 30 листопада 2019 року виступом культового берлінського гурту Seeed на легендарному концерті в честь відкриття Top of the Mountain. © Carsten Göke

На пасхальному концерті Top of the Mountain, який розпочнеться о 13 годині 12 квітня 2019 року в зоні катання на всесвітньо відомій сцені Idalp на висоті 2320 метрів, вперше в Ішглі виступить репер Sido. Учасник ювілейного 25-го концерту на честь закриття сезону Top of the Mountain 2 травня 2020 року буде оголошено трохи пізніше.

На пасхальному концерті Top of the Mountain, який пройде о 13 годині 12 квітня 2019 року в зоні катання на всесвітньо відомій сцені Idalp на висоті 2320 метрів, вперше в Ішглі виступить репер Sido. © Lennart Brede

Velilleck F1: найшвидший крісельний підйомник в регіоні Сильвретта Арена

Завдяки новому підйомнику Velilleck гості в зимовому сезоні зможуть насолоджуватися безшумним комфортним підйомом на рекордній швидкості на Пардачграт. Найшвидший крісельний підйомник в зоні катання, що розвиває швидкість до шести метрів в секунду, замінить старий двомісний підйомник, який був остаточно розібраний через 41 рік експлуатації і 14 мільйонів перевезених людей. Сучасний Velilleck F1, 6-місний підйомник із сповільненою системою посадки і висадки останнього покоління від фірми Doppelmayr, буде на 1353 метра довше попередньою канатної дороги. Пропускна здатність складає 2400 осіб на годину. Підйомник з низьким рівнем шуму і вібрації дивує продуманим дизайном: все - від турнікетів до оббивки крісел оформлено в єдиному стилі. Особливо широкі (52 см) індивідуальні сидіння мають ергономічну форму і підігрів. Крісла також оснащені вдосконаленими захисними дугами. Особливістю 79 крісел стали нанесені на зворотну сторону спинок фотографії рослин навколишнього гірського світу. Таким чином, кожне крісло унікально. Нижня станція підйомника Velilleck (2048 метрів), як і стара канатна дорога, знаходиться прямо на трасі № 7. Звідти Velilleck F1 рівно за шість хвилин підніме зимових спортсменів на Пардачграт на висоту 2620 метрів, долаючи 572 метра і 16 опор.

У Сильвретта Арені зимовим спортсменам з відкриття сезону 28 листопада 2019 року і до кінця сезону 3 травня 2020 року буде доступні 45 підйомників і 239 кілометрів трас, які розташовані в двох країнах. © TVB Paznaun - Ischgl

Visnitz N2: перший в Швейцарії 8-місний крісельний підйомник системи D-Line

Новий підйомник Visnitz N2 з підігрівом сидінь і уповільненою системою посадки і висадки - перший в Швейцарії 8-місний крісельний підйомник системи D-Line. Сучасна канатна дорога останнього покоління від компанії Doppelmayr замінить 4-місний крісельний підйомник Visnitz, який прослужив 25 років і перевіз за цей час рівно 24 мільйони гостей. Тепер на новому підйомнику зимові спортсмени зможуть з комфортом піднятися від ресторану Alp Trida на гору Вісніцкопф (Visnitzkopf) на висоту 2633 метри над рівнем моря всього за 4 хвилини, долаючи 13 опор і перепад висот в 372 метра. Цей підйомник також відрізняється тихим спокійним ходом. Індивідуальні сидіння збільшеної ширини (52 см) на 67 кріслах мають ергономічну форму і підігрів. Крім того, крісла оснащені поліпшеними захисними дугами. На зворотну сторону спинок нанесені зображення з історії Самнаун.