Лайм

Як зберегти пристрасть в умовах карантину: сімейний психолог дала кілька порад

Ізоляція від зовнішнього світу може бути корисною

Судячи зі статистики розлучень у всьому світі за останні два роки, далеко не всі пари успішно витримують випробування карантином. Коли особисті межі стираються, приватного простору більше немає, в результаті втрачається інтерес один до одного – аж до неприйняття і навіть огиди. Але все можна виправити. Сімейний психолог і сексолог Альона Щербань розповіла theLime про дієві поради, які допоможуть повернути у стосунки пристрасть, любов та таємничість.

Психолог, сексолог, психотерапевт Альона Щербань Фото: instagram.com/miss.psychology.alenashcherban

Озвучуйте свої почуття

Напевно, за роки спільного життя ви переконалися, що ваш партнер - не телепат, і може не здогадатися, чого ви хочете і що вас турбує. Якщо негатив довго накопичується, він може спричинити справжній вибух (а то й розрив). Краще обговорювати проблеми по мірі їх виникнення, ділитися своїми почуттями та озвучувати свої потреби. Спробуйте, вам сподобається, і ще ви зможете відкрити в партнері досі незвідані сторони.

Поважайте особистий простір один одного

У кожного з вас має бути власний простір – для роботи, якщо ви працюєте у віддаленому режимі, та для відпочинку. Навіть у невеликій квартирі це можна зробити – було б бажання.

Фото: unsplash.com

Знаходьте час виключно для себе

Якщо ви самі себе не приваблюєте, як може відчувати бажання ваш партнер? Тому на ароматичні ванни, маски, нігтики та інші дівочі радощі час має виділятися обов'язково. Коли вам подобається ваше відображення у дзеркалі, це починає "фонувати", і партнер легко зчитує сигнал. Що позитивно вплине на вашу інтимну сферу.

Знаходьте час для двох

Відправити дітей до батьків, замовити піцу, подивитися хороший фільм (можна з категорії 18+) – будь-що, що подобається вам обом і що ви з якихось причин давно не робили. Головна умова - вас тільки двоє, і всі фактори, що відволікають, зведені до мінімуму.

Фото: unsplash.com

Випустіть пар

Бажано – не один на одному. Це тільки у фільмах після бурхливих сварок із взаємними образами та биттям посуду трапляється не менш бурхливий секс. У житті це не спрацьовує. Тому краще скидати негатив безпечнішим способом – через спорт, активну творчість, биття груші чи "вигукування" своїх негативних емоцій у лісі.

Не забувайте про дотики

Згадайте, як ви поводилися, коли зустрілися і божеволіли один від одного? Це були постійні дотики, погладжування, поплескування, які часто призводили до приємного продовження. Спробуйте повторити цей експеримент. Результати вас здивують та порадують.

Фото: unsplash.com

Так, карантин, коли ви приречені проводити один з одним майже весь час – це випробування для пари. Але з іншого боку – і чудова можливість по-іншому поглянути на партнера та свої стосунки. Виявити потенційні проблеми, опрацювати їх у сімейній терапії та знайти рішення, що підходить обом.

І ще раз повторюю – розмовляйте одне з одним! І нехай у цих розмовах буде не лише побут, діти та світові проблеми. Але і кохання і секс!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати