Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами – особливо якщо потрібно зробити тісто для вареників та пельменів або бісквіт. theLime підготував для вас кілька лайфхаків, як зробити бісквітне тісто для торта ідеальним.

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випіканні або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіту, що завдає додаткових незручностей і займає чимало часу.

picture Фото: pinterest.com

Яких простих правил слід дотримуватись, щоб бісквіт вийшов?

1. Інгредієнти мають бути кімнатної температури

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Якщо плануємо приготувати бісквіт – дістаємо продукти з холодильника наперед. Таким чином всі продукти будуть перемішуватися між собою краще. Адже часто в процесі приготування бісквіту є і вода, і жир. Ці речовини краще з'єднуються при більш теплій температурі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

2. Білки потрібно відокремлювати від жовтків

Щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним, необхідно відокремлювати білки від жовтків. Потрібно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не зашкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

Потім жовтки збиваємо з цукром до біла і вводимо туди всі сухі інгредієнти. Білки збиваємо до міцних піків. Щоб визначити правильну консистенцію, перевернемо посуд: білок повинен залишитись на місці, не витікати.

3. Білки з жовтками необхідно з'єднувати поступово

Коли з'єднуємо білки із жовтками – текстури намагаємося наблизити одну до іншої. Вводимо невелику частину білків у жовтки, акуратно перемішуємо, лише після цього вводимо наступну частину.

4. Вершкове масло теж з'єднуємо з тістом поступово

Після додавання в тісто розтопленого, не гарячого вершкового масла довго не перемішуємо.

5. Випікаємо по одному коржу в формі

Щоб бісквіт вийшов гарної якості, кожен корж краще випікати в окремій формі.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА