Лайм

Як відтерти фломастер зі шпалер: 4 способи, які варто спробувати

Перевірені методи, які повернуть вашим стінам первісний вигляд

Батьки маленьких дітей знають, що дітлахи обожнюють малювати будь-де, але тільки не в альбомах. Мистецтво дітей можна зустріти на оббивці дивана, комп'ютерних стільцях і, звичайно ж, стінах. Якщо вони фарбовані, то на допомогу прийде валик з фарбою, набагато складніше позбутися різнокольорових каракулів зі шпалер, особливо якщо вони нанесені фломастером. theLime поділиться простими лайфхаками, які не підведуть.

Чим вивести фломастер зі шпалер?

Перш ніж почати мити стіну, слід оцінити ступінь забруднення. Застарілі сліди відтирати набагато складніше, аніж новий візерунок. Тому виводити фломастер краще одразу. До того ж потрібно враховувати тип шпалер. Натуральне покриття на паперовій основі відмити практично неможливо. Але якщо малюнок нанесений на флізелінові або вінілові шпалери – шанси на успіх зростають. Також важливо враховувати різновид фломастеру.

Фото: Getty Images

Чим відмити фломастер на водній основі?

Якщо маркер виготовлений на водній основі, вивести сліди від нього простіше простого. Змочіть ватний диск у перекисі водню і акуратно пройдіться по дитячих каракулях. Обробляйте доти, доки малюнок не стане світлішим. Зачекайте кілька хвилин, якщо сліди від мистецтв ще залишилися, повторіть процедуру ще раз.

Як відтерти масляний маркер?

Стерти фломастер на масляній основі вдасться лише з вінілових шпалер. Малюнок таким маркером на паперових та флізелінових шпалерах – вирок. Щоб прибрати візерунок знадобиться рослинна олія. Нанесіть її на пошкоджену ділянку шпалер і акуратно потріть, намагаючись не зачіпати чисті ділянки. Залишіть на 5 хвилин. Потім змийте олію кухонною губкою з мильною піною з рідкого мила або засобу для миття посуду. Потім витріть сухою ганчіркою.

Фото: Getty Images

Як відмити фломастер на спиртовій основі?

Малюнки від спиртового фломастера усуваються будь-яким прозорим розчиом, що містить спирт: антистептиком, медичним спиртом, нашатирем. Зануріть ватну паличку в розчин і витирайте каракулі, рухаючись від країв візерунка до центру. Часто змінюйте інструмент, щоб уникнути розтирання фарби по чистих ділянках.

Також допоможе впоратися зі спиртовим маркером зубна паста. Візьміть будь-яку пасту білого кольору, нанесіть невелику кількість на ватний диск та розмажте по забрудненням. Залиште на 2-3 хвилини, потім приберіть сухим ватним диском або м'якою серветкою.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару