Лайм

6 лайфхаків, які допоможуть швидко освіжити дихання після часнику

Все виявилося досить просто

Часник робить наші страви пікантними, служить чудовим засобом у профілактиці застуди й може нормалізувати обмін речовин. Однак його використання часто супроводжується негативним наслідком – неприємним запахом. Раніше ми розповідали, як вивести його з рук, а цього разу поділимося, як позбутися запаху часнику з рота.

Чому з’являється неприємний запах після часнику?

Цей компонент містить у своєму складі багато сірчаних сполук, які потрапляють у кров після перетравлення. Звідти вони потрапляють в ротову порожнину. Тому виходить, що неприємний запах спричинюють не залишки їжі в роті, а хімічні процеси в організмі.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: з’їжте яблуко, шпинат чи м’яту

Одне дослідження, проведене Ритою Мірондо та Шеріл Беррінджер, продемонструвало, що хімічний склад яблук, шпинату та м’яти ефективно бореться із неприємним запахом, який залишає після себе часник.

Спосіб 2: користуйтеся щіткою та зубною ниткою

Значна частина бактерій, що викликають неприємний запах з рота, живе під лінією ясен і в зубному нальоті. За допомогою щітки та зубної нитки можна легко усунути бактерії, що створюють неприємний запах, а також прибрати залишки їжі. Важливо: робити це потрібно одразу після того, як ви вживали часник.

Спосіб 3: використовуйте засіб для полоскання, що містить діоксид хлору

Наукові дослідження доводять, що рідина для полоскання рота з діоксид хлору – дієвий засіб у боротьбі з неприємним запахом. Діоксид хлору ефективно видаляє наліт, бактерії, що покривають язик, і частинки їжі.

Ополіскувач для ротової порожнини дає максимальний результат, якщо його використовувати після чищення щіткою та зубною ниткою. Також важливо звернути увагу на інструкції на пляшці – це допоможе уникнути подразнення ротової порожнини.

Спосіб 4: пийте багато рідини

Вживання великої кількості рідини протягом дня – чудова ідея у боротьбі з неприємним запахом з рота. Це пояснюється тим, що сухість у роті може збільшити вироблення сірки, що може стати причиною неприємного запаху. Крім того, вживання води допоможе запобігти зневодненню та забезпечити вироблення достатньої кількості слини.

Фото: unsplash.com

Спосіб 5: пийте зелений чай

В одному дослідженні, яке було проведене в 2014 році, 15 учасників використовували рідину для полоскання рота із зеленим чаєм та виявили, що її ефективність проти зубного нальоту можна порівняти з антисептичною рідиною для полоскання рота. Інше дослідження показало, що зелений чай зміг зменшити неприємний запах з рота та запобігти розмноженню бактерій.

Спосіб 6: жуйте м'ятну жуйку

Жування м’ятної гумки тимчасово нейтралізує запах часнику, а також може зменшити кислотний рефлюкс, що мінімізує тривалий запах часнику та цибулі після їх вживання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками