Лайм

Чим замінити наповнювач для котячого туалету: 4 доступні альтернативи

Скористайтеся підручними засобами

Після того, як ви привчили свого кота до лотка, виникає наступне, не менш важливе питання: чим можна замінити наповнювач для його туалету? Адже використання різноманітних альтернатив дозволить знайти саме той варіант, який буде найбільше до вподоби і вам, і вашому улюбленцю. Отже, існує кілька поширених замінників, про які піде мова далі.

Фото: unsplash.com

Пісок або земля

Земля чудово вбирає вологу, однак що стосується запахів, то вона може поглинати їх не повністю. Тому у випадку, якщо ви оберете для себе саме цей варіант, будьте готові до того, що біля лотка відчуватиметься неприємний аромат.

Також зазделегідь подумайте про поповнення запасів природного наповнювача, оскільки в умовах квартири це може бути проблематично. Пісок чи землю рекомендується використувати у приватних секторах, де не буде проблем з його поповненням та утилізацією.

Газети і папір

Їх потрібно порвати на дрібні шматочки або пропустити через шредер. Однак використання даного способу має свої недоліки: папір швидко намокає і погано вбирає запахи, тому замінювати такий наповнювач потрібно буде мало не щодня.

Читайте також: Чому коти практично не реагують на людину: вчені розкрили таємницю.

Порада: якщо хочете, щоб папір намокав повільніше, насипте поверх решітки. Завдяки цьому волога буде стікати в піддон, а шматки газети довше залишатимуться сухими.

Фото: unsplash.com

Тирса

Деревна тирса добре справляється з вбиранням вологи та запахів. Цей матеріал буде зручним і для вашого улюбленця, оскільки у ньому йому легко буде копирсатися. Якщо в глибоку ємність насипати шар тирси завтовшки близько 8-10 см, то прибирати там потрібно буде лише 1 раз в 5-7 днів.

Серед недоліків: те, що мокрі частинки тирси прилипатимуть до лап тварини і таким чином розноситимуться по всьому дому.

Гранули паливні (пелети)

Цей матеріал також чудово вбирає вологу та поглинає запахи, тому ним цілком можна замінити спеціальний наповнювач для котячого туалету.

Однак варто пам'ятати про те, що пелети розсипаються на дрібну тирсу і значно збільшуються в об'ємі, коли намокають. Тому їх рекомендовано насипати в лоток тонким шаром і змінювати 1 раз на 7-10 днів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару