RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ракетний терор заради медалей: чому окупанти інтенсивно обстрілюють Україну

Ракетні удари з боку РФ почастішали, проте їхня ефективність суттєво впала

Ракетні удари з боку РФ почастішали, проте їхня ефективність суттєво впала Фото:

Щоночі українці прокидаються від звуку сигналу повітряної тривоги. З кінця квітня нічні обстріли крилатими ракетами та іранськими дронами стали регулярними. Так, у ніч на 19 травня російські окупанти здійснили вже десяту повітряну атаку на Київ за місяць. Утім, особливих результатів це росіянам все рівно не приносить, оскільки абсолютну більшість ракет та дронів наша ППО збиває. Тож яка справжня мета атак з повітря, розповів "Апострофу" експерт з питань озброєнь, головний редактор Defense Express Олег Катков.

Кожного дня представник Міноборони Росії Конашенков рапортує про успішні ракетні обстріли України. За його словами "все ракеты и беспилотники достигли цели, все объекты поражены". Але насправді це брехня, оскільки 90% російських ракет та дронів не досягають цілей. Українські сили ППО їх збивають.

За даними протиповітряних сил, з 28 квітня, коли війська РФ відновили атаки на Україну, окупанти випустили по нашій території загалом 107 ракет і понад сотню безпілотників. За цей час було зафіксовано лише сім влучань ракет та 11 — безпілотників. У Києві влучань не було взагалі. Це дуже високий результат. Росіяни про нього безумовно знають, але вперто продовжують обстріли.

Мета запуску ракет та дронів по території України – звичайний терор. Окупантам хочеться, щоб українці прокидались кожної ночі від вибухів, або бігли в укриття. Хоча росіяни на своїх пропагандистських ресурсах пишуть, що цими атаками вони начебто заважають українському контрнаступу, але до контрнаступу ці обстріли не мають жодного стосунку.

Читайте також: Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал"

Росіяни навмисно розкручують у своїх ЗМІ тему про те, скільки вони знищили об’єктів інфраструктури, складів з західним озброєнням та особового складу ЗСУ. До реальності це немає ніякого відношення.

Та й масованими атаками ці обстріли я назвати не можу. Наприклад за 21 день жовтня вони випустили по Україні 201 ракету і в одному залпі було 70 крилатих ракет. Зараз ми такого не бачимо. Атаки звісно стали частішими, але кількість випущених ракет значно менша.

До речі, окупанти наразі стали активніше використовувати українських блогерів у якості корисних "корисних дурнів" заради внутрішньої пропаганди. Восени та взимку, коли росіяни обстрілювали Україну ракетами і були, до речі, прильоти – в мережі не зустрічались відео цих прильотів. Ми всі твердо усвідомлювали, що знімати, як працює ППО, де є влучання, не можна заради нашої ж безпеки. А от зараз деякі блогери знімають, викладають в мережу і потім це відео з’являється на російських "ватних" ресурсах.

Зрозуміло, що такою тактикою кремлівські вояки намагаються виснажити нашу ППО. Також вони хочуть зробити ілюзію ракетного наступу. Ще одна мета цих обстрілів – отримання нагород. Раніше російські бомбардувальники вилітали з повним боєкомплектом, який вистрілювали, а зараз є свідчення, що літак може нести всього одну ракету. Для чого? Думаю для того, щоб виконати бойове завдання, та отримати медальку.

Але розслаблятись нам не варто. Окупанти будуть продовжувати ракетні атаки по Україні.

Читайте: Безглуздий та нещадний: чи зріє в Росії бунт

Читайте також

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Кремль хоче намалювати підтримку Путіну на захоплених територіях України, щоб легітимізувати їхню окупацію

Людина, яка змогла: чому Залужному вдалося звільнитися з військової служби

Обставини визнання Валерія Залужного непридатним для несення військової служби викликали питання у суспільстві