RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Українські міста масово закриваються на карантин: що відбувається

Карантин вводиться в більшості міст країни

Карантин вводиться в більшості міст країни Фото: Думська

У понеділок, 16 березня, в Україні міста і області стали масово закриватися на жорсткий карантин у зв'язку з тим, що в Чернівцях зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом. Та й кількість випадків з підозрою на COVID-19 залишає бажати кращого. Про ситуацію по країні розповідає "Апостроф".

У Львові та Львівській області, де одними з перших після Чернівців було оголошено про введення жорсткого карантину, за даними на понеділок, 16 березня, в лікарнях з можливим зараженням коронавірусом перебувають вісім осіб.

В.о. директора Департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько заявив, що серед пацієнтів - п'ятеро жителів Львова, два жителя Дрогобицького району та один з Перемишлянського району Львівської області.

В цілому вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України досліджувала понад 500 зразків на виявлення коронавируса. З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавирусной інфекції.

Хто пішов за прикладом Львова і Чернівців

Слідом за Львовом, Чернівцями і відповідними областями, жорсткий карантин через COVID-19 ввели Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ та Ужгород, Полтава і Запоріжжя.

Київ

У Києві максимально обмежується:

пересування людей між Києвом і іншими населеними пунктами України (на рекомендаційній основі);

проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та заходів з масовою участю громадян;

робота підприємств громадського харчування. Але вони зможуть приймати онлайн замовлення на доставку їжі;

не працюватимуть торгові центри.

Тимчасово припиняється робота:

спортивних комплексів і залів.

закладів побутового обслуговування населення: СПА салонів, салонів краси, косметологічних кабінетів, і інші.

розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп'ютерних клубів.

Працюватимуть:

продуктові, господарські магазини і аптеки.

АЗС, банки і банкомати.

Львів і область

З понеділка, 16 березня, на території області рекомендують обмежити зборів, що перевищують 10 осіб.

Крім того, буде обмежений доступ клієнтів до контакт-центрів постачальників комунальних послуг, робота яких буде максимально переведена в режим онлайн. Також буде обмежено роботу закладів громадського харчування і переглянутий режим роботи громадського транспорту в Львівській області.

Чернівці та область

Раніше подібні жорсткі заходи були введено в Чернівецькій області. Крім того, Наприклад, в Чернівцях, аптекам і продуктовим крамницям і супермаркетам запропонували перейти на цілодобовий режим роботи.

Одеса

Мер Одеси Геннадій Труханов також розпорядився з 16 березня припинити роботу всіх об'єктів загального користування, крім продуктових магазинів і аптек.Однако, це розпорядження має рекомендаційний характер.

У інших містах закриваються кафе, ресторани, спортивні та оздоровчі центри, косметологічні салони. Передбачається, що відкритими залишаться лише аптеки, продуктові магазини і заправки. На карантин пішла і Верховна Рада, яка все ж не припинятиме свою роботу.

"Буде запропоновано змінити графік роботи Верховної Ради України. Верховна Рада не закривається, Верховна Рада продовжує працювати, однак ми міняємо черговість пленарних і комітетських тижнів, і до 3 квітня 2020 роки ми переходимо в режим роботи в комітетах", - сказав глава парламенту Дмитро Разумков .

Відзначимо, що на даний момент в Україні четверо осіб заразилися коронавірусом, що підтверджено лабораторно. Всі вони мешканці Чернівців та області. Крім того, одна людина, 71-річна жителька Радомишля, померла від смертельно небезпечного коронавірусу. У той же час стало відомо, що у одного з заражених COVID-19 у Чернівцях простежується позитивна динаміка. Недавній експрес-тест на коронавірус показав відсутність вірусу в крові у пацієнта.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто