RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Тема України відійшла, Сенат нічого не зміг зробити для Трампа - експерт

Мія Віллард про дебати і вплив України на вибори у США

Президентські дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом не були вдалими для президента США і його суперника на виборах 4 листопада. А ось дебати віце-президентів пройшли дуже цікаво і дуже вразив Майк Пенс. Що стосується відносин України та США, то американці були, є і будуть нашими стратегічними партнерами, а скандали, в які була втягнута Україна, не вплинуть на відносини між країнами і на вибори. Таку думку в ефірі Апостроф Live висловила експерт з міжнародних відносин Міжнародного центру перспективних досліджень МІЯ ВІЛЛАРД.

Дебати у США

- У США відбулися дебати кандидатів на посади президента і віце-президента. Яка команда виглядала переконливіше?

- Я вважаю, що в президентські дебати не вийшли вдалими для обох команд, оскільки залишився дуже вузький електорат серед тих, хто ще не визначився. Це ті люди, які не є явними прихильниками Дональда Трампа або Джо Байдена.

Байдену потрібно було спростувати сумніви щодо того, що він слабкий як кандидат - це він не зміг успішно зробити. Трампу, навпаки, потрібно було показати, що він може - не лише давати шоу, але й бути політиком і говорити про політику. Але, перебиваючи опонента і модератора кожну хвилину, на жаль, Дональд Трамп також не зміг цього зробити.

А ось у віце-президентських дебатах, я вважаю, що обидва кандидати впоралися досить добре. Це виглядало як цивілізоване обговорення політики. Не важливо, чи погоджуєтеся ви з одним кандидатом або іншим - була присутня взаємоповага. Вони були приблизно на одному рівні.

- І все ж - Майк Пенс виграв істотно або демократам є за що пишатися пані Харріс?

- Камала Харріс теж чудово виступила, а й від Майка Пенса дійсно очікували меншого. Зазвичай його сприймають не як сильного суперника на дебатах. Він дуже добре підготувався і впорався чудово.

Вплив України на вибори

- Як впливає фігурування України в передвиборних перестрілках в США?

- На даний момент вже практично ніяк, оскільки ця тема була дуже активна влітку. Зараз вона суто піднімається певними гравцями у спробах щось довести проти своїх опонентів. Але, як показав недавній репорт Сенату США, там не було чогось нового.

- Але Майк Пенс згадав про Україну. Хіба це доречно?

- Не думаю, що ця тема ще актуальна, оскільки навіть комітет Сенату - здебільшого республіканський - у своєму останньому репорті не зміг дати достатньо доказів проти, наприклад, Хантера Байдена. Це була фактично інформація, яку ми знали за місяці до цього. Так само як і тема з дзвінком Зеленського Трампу - вже застаріла.

- Що означатиме для України перемога кожного з кандидатів у президенти США?

- Сполучені Штати є і будуть стратегічним партнером України незалежно від того, переможе Джо Байден або Дональд Трамп. Глобально це більше вплине на політику США, ніж на відносини з Україною.

- Нам ще згадають те, що ми мали певне відношення до певних скандалів, чи забудуть це?

- Я щиро сподіваюся, що питання з Україною закінчиться після виборів, оскільки Україна намагалася залишатися нейтральною. Сподіваюся, що ця тема закінчиться для нас позитивно за будь-якого результату виборів у Сполучених Штатах.

Читайте також

Чи отримає Україна допомогу зі США: чого чекати від голосування у Конгресі 20 квітня

Експерти стримано оптимістично оцінюють перспективи голосування за допомогу Україні

Дідусі-розбійники: чого чекати Україні від Дональда і Джо

Для України перемога на праймеріз Трампа та Байдена не обіцяє нічого доброго

Реванш за будь-яку ціну: чому Трамп накинувся на НАТО і блокує гроші Україні

Бажаючи перемогти, Трамп явно починає перегинати палицю у питаннях з НАТО та Україною