RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нагадав вузьколобих типів з вулиці: Обама розповів, чим його вразив Путін

Екс-президент США Барак Обама в мемуарах розповів, які асоціації у нього викликає лідер Кремля Володимир Путін.

Про це пише ВВС.

Як відомо, цього тижня вийшли в світ мемуари 44-го президента США. І в першу ж добу книга розійшлася тиражем в 890 тисяч примірників (продаж в США/Канаді).

Експерти прогнозують, що мемуари Обами стануть найбільш продаваними в історії з усіх президентських мемуарів. І в своїй книзі 44-й президент США не забув згадати Путіна.

Як зізнається Обама, Путін нагадав йому людей, з якими він вже стикався в Чикаго, коли вперше занурився в політику, - "щось на зразок районного боса, але тільки з ядерною зброєю і вето в Раді Безпеки ООН".

"Путін нагадав мені чоловіків того типу, які колись заправляли Чиказькою політикою або Тіммані-холом [діяли в Нью-Йорку в XIX і до середини ХХ століття політичному суспільством Демократичної партії, регулювали висунення кандидатів тощо]-виховані вулицею, жорсткі, позбавлені сентиментів типи; вузьколобі, які ніколи не виходили за рамки свого обмеженого досвіду і які розцінювали дах, хабарі, шантаж, обман і періодично виникало насильство як законні методи своєї діяльності", - згадує колишній лідер Білого дому у своїх мемуарах .

Журналісти ж нагадують, що Чиказька політична "машина" в Сполучених Штатах вже давно стала символом корупції.

Раніше ми розповідали, що Володимиру Путіну можуть дозволити балотуватися на ще два президентських терміни.