RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бояться вторгнення з України? Розвідка пояснила "непотрібні" окопи в Росії на українському кордоні

Росія почала розширювати оборонні позиції вздовж свого міжнародного кордону з Україною та всередині Білгородської області. А 6 грудня 2022 року губернатор Білгородської області оголосив про створення місцевих "загонів самооборони".

Про це повідомляє розвідка Британії.

"Повідомлення про окопи в Білгороді надходять як мінімум з квітня 2022 року, але нові конструкції, ймовірно, є складнішими системами, призначеними для відбиття механізованого нападу", - йдеться в повідомленні.

У розвідці кажуть, що існує реалістична можливість того, що російська влада просуває оборонні приготування на міжнародно визнаній території росії, щоб розпалити патріотичні почуття у місцевого населення.

"Однак це, ймовірно, ілюструє щиру (але хибну) віру деяких осіб, які ухвалюють рішення в росії, у те, що існує реальна загроза вторгнення українських сил", – наголошують у розвідці.

Крім того, там вважають, що недостатність стратегічної оцінки є одним із критичних вад центральної російської урядової архітектури, про що свідчить початкове рішення росії вторгнутися в Україну.

Як писав "Апостроф", на тлі звільнення правобережної частини Херсонської області , влада країни-окупанта розпорядилася рити окопи на територіях в безпосередній близькості до лінії фронту, в т.ч, Криму.