RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Захисники Маріуполя, херсонські партизани та снайпери з-під Бахмута: Україна повернула з російського полону 116 людей, фото та відео

Україна продовжує повертати своїх громадян з російського полону - у суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими - додому повернулися 116 людей. Серед них – захисники Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського спрямування та інші герої.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Додому повернутися 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких – із ССО. Вісім бійців ТРО, семеро з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п'ятеро з ДПСУ, двоє з ВМС та один представник ДСНС.

Серед звільнених - два офіцери та 114 рядових та сержантів.

"Крім того, нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців - Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна-добровольця - українця, який служив у Французькому іноземному легіоні і після початку повномасштабного російського вторгнення", - написав Єрмак.

Ексклюзивні кадри обміну полоненими показала Служба безпеки України.


Читайте також: Йдеться про тисячі: Туреччина може допомогти в масовому поверненні з Росії полонених українців

Своєю чергою в міноборони РФ повідомили, що 4 лютого Україна передала Росії в рамках обміну 63 особи, серед яких були "особи чутливих категорій". Їхній обмін став можливим завдяки посередництву ОАЕ.

Як повідомляв "Апостроф", 8 січня Україна повернула з російського полону 50 бійців.