RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

Росія продовжує бити по Україні дронами іранського виробництва типу "Shahed-136/131". За підрахунками української розвідки, у РФ залишилося ще близько 200 дронів, які вона отримала наприкінці минулого року та на початку цього.

Про це розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скибіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

При цьому Росія зараз не використовує ці дрони так масово, як раніше. Це підтверджує, що великого запасу "шахедів" вона не має і змушена економити.

За словами Скибицького, Росія отримує іранські дрони партіями по 250-300 штук.

"На сьогоднішній день росіяни використали приблизно 800 одиниць. Проте ми знаємо, що вони намагатимуться налагодити своє виробництво цих дронів. Ми чітко розуміємо, де вони планують це робити і як", - зазначив він.

Читайте також: Удар прийшовся по ліцею та гуртожиткам, є серйозні руйнування: фото наслідків атаки дронами по Київщині

Представник ГУР додав, що основним фактором у цьому виробництві є комплектуючі. Саме виробництво безпілотника не складне.

"Тут головне навіть не так виробництво, скільки комплектуючі - оптика, мікросхеми, чіпи, елементи живлення та інше. І якщо ми і наші партнери знаємо, як здійснюється постачання цих компонентів, то Росії буде складно отримувати їх у великій кількості. Хіба що в обхід санкцій контрабандою через треті країни", - резюмував Скибицький.

Раніше "Апостроф" публікував інформацію Повітряних Сил ЗС України, скільки "шахедів" росіяни запустили Україною в ніч на 22 березня і скільки вдалося збити нашій ППО.

  • Вас також може зацікавити:

На ті ж граблі: СУ-27 ВКС Росії спробував збити український Bayraktar

Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області

Відмінна робота! Відео знищення дроном російського "Сонцепека"