RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Україна презентувала бойовий дрон "Булава": у чому його особливість

Українці створили власний дрон-камікадзе "Булава" з експортною назвою Mace, який ще називають аналогом "Ланцета". Його презентували на одній з найбільших міжнародних оборонних виставок Eurosatory 2024.

Про це повідомляє defence-ua.

Читайте також: Дальність польоту - до 800 км: в Україні створили секретний дрон, камікадзе, фото

Сам дрон представила компанія UAC на стенді Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI).

Безпілотник має злітну вагу в 11 кілограмів, а бойова частина важить 3,6 кілограма. Вона комбінована і поєднує у собі кумулятивну, пробивну та термобаричну.

За крейсерської швидкості у 100 кілометрів за годину здатен перебувати у повітрі більш ніж 50 хвилин, має електричний мотор. Довжина крил "Булави" - 1,6 метра, загальна довжина дрона - 1,5 метра.

З-поміж особливостей - здатність до використання у будь-який час доби. Він має машинний зір з автоматичним виявленням та супроводженням цілі. Також має високу стійкість до систем радіоелектронної боротьби.

"Дрон фіксує спуфінг, має шифрований канал передачі даних, а також використовує MESH-технологію (ретрансляцію), що дозволяє реалізувати дальність удару на понад 60 км. Також мова йде і про об'єднання у єдиний контур із розвідувальними дронами", - пише видання.

Для старту українського безпілотника використовується катапульта. Окрім здатності ураження цілі, є можливість удару по координатах.


Український дрон-камікадзе має як високі характеристики, так і важливі технології.

"Окрім таких параметрів, як дальність, саме інтеграція нічної камери та алгоритмів машинного зору роблять Mace ефективним", - пояснили експерти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

  • Вас також може зацікавити:

Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"