RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

"Боялися і в кущах лазили": мешканці Курської області розповіли про українських "фашистів"

Український військовий запитав мешканок російського міста Суджа, чи боялися вони армію України перед її заходом до Курської області.

Відео розмови поширюють у соцмережах.

"Ну, звичайно, на початку боялися. Ну як вигадаєте, якщо нас навчили "майже фашисти їдуть". Коли перший раз танк чи військова техніка їхала, то ми кинулись у бур'яни. А ваші, звичайно, всі сміялися, бо ми в кущах всі лазили. Звісно, ми боялися. А потім все, нормально, познайомилися. Нормальні, добрі люди допомагають нам. Дітям особливо. У мене двоє дітей", - розповіла одна із жінок.

"Дякую вам велике від душі. Хочемо сказати спасибі, що нас не кидають і все добре. А наші кинули всі русскіє, зате ви наші рятувальники українські, молодці. Ніколи цього не забудемо. Ми добре пам'ятаємо ", – кажуть інші місцеві мешканки.

У соцмережах з іронією коментують відео, нагадавши заяви російської пропаганди про концтабори, нібито створені Україною в Курській області.

"Один із концтаборів у Курській області", " Замість "фашистів" та "концтаборів", обіцяних Захаровою, до Суджі прийшли рятувальники — місцеві діляться враженнями про появу в місті бійців ЗСУ. Виявилося, що люди у формі можуть не мародерити, як це робить російська армія, а допомагати, дбати та нормально ставитися”, - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", українська армія, дотримуючись Женевської конвенції, намагається підготувати Суджу до холодів - продовжуються спроби хоч трохи відновити критичну інфраструктуру.