RU  UA

На Україну йде енергетичне цунамі, час сказати людям правду - екс-нардеп

На Україну насувається потужне енергетичне цунамі, яке накриє усі регіони. Людям треба чесно сказати, що в кращому випадку в опалювальний сезон у їхніх будинках буде +18 градусів.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявила народний депутат України 8-го скликання, секретар Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Вікторія Войціцька.

"На Україну насувається потужний енергетичний шторм. Таке собі цунамі, яке буде одну за одною накривати усі області і регіони, установи. І тут питання до держави: а який план дій? Що будуть робити у випадку, якщо буде катастрофічна нестача енергоресурсів? Чи будуть відключати ті чи інші об'єкти від теплопостачання і газопостачання?", - продовжила Войціцька.

Українцям треба чесно сказати, що в їхніх будинках не буде +25 градусів. Треба почати говорити про ризики і конкретний план дій.

"Я вважаю, що, наприклад, людям треба чесно говорити про те, що є ризик того, що в їхніх будинках не буде +23...+25, а в кращому випадку, можливо, +18 градусів. Але треба бути чесними і не розповідати людям про те, як все чудово, а розказати правду і про ризики, і про наслідки, і про те, що конкретно влада збирається в цій ситуації робити", - наголосила Войціцька.