В Україні ввели нові стандарти якості бензину та іншого палива: що відомо

У середу, 23 вересня, Кабмін затвердив розроблену Міненерго постанову, яка вносить зміни до Технічного регламенту про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

За словами міністра енергетики Ольги Буславець, проект був розроблений в рамках імплементації директив Європейського Союзу.

Він покликаний запобігти продажу неякісного палива на внутрішньому ринку і встановити єдині обов'язкові екологічні вимоги до палива відповідно до європейських стандартів. Очікується, що зміни збільшать конкурентоспроможність вітчизняного палива на європейських ринках.

Зміни в Технічному регламенті про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива, зокрема, стосуються:

  • встановлення чітких норм вмісту сірки в рідкому паливі, які використовуються на території України;
  • уточнення і введення нових термінів і визначень, що дозволить уникнути різного тлумачення положень Технічного регламенту.

"Постанова дозволить створити належні умови для виконання Україною вимог щодо дотримання європейських норм викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від використання нафтопродуктів", - наголосили в уряді.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні минулого тижня відчутно знизилися ціни на бензин і дизельне паливо .