RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У МОЗ назвали нові ціни на пологи в Україні: тарифи піднімуть в рази

З 2021 року Міністерство охорони здоров'я планує підняти тарифи на надання медичної допомоги при пологах, ціни будуть коливатися від 35 972 гривень до 194 489 гривень. Ці гроші виплачувати лікарням буде держава.

Про це 30 вересня під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він розповів, що буде збільшена ставка за пологи. Також введуть додаткові коефіцієнти, які будуть застосовуватися в залежності від ступеня складності пологів. У разі пологів з ускладненнями, є необхідність в більш спеціалізованій медичній допомозі.

Степанов підкреслив також важливість надання медичної допомоги новонародженим в складних неонатальних випадках.

"Це коли дитина народжується з малою вагою і потрібно її рятувати, потрібно, щоб їй була надана в повному обсязі ця медична допомога. Більш того, там досить дорогі ліки, яких потребує ця дитина. І ми це теж прорахували", - заявив міністр, додавши, що МОЗ розраховує на 270 тисяч пологів на рік.

Нагадаємо, існує пакет безкоштовних послуг при пологах. У 2019 сума за пологи становила 8 500 грн. У 2020 її підняли до 24 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спливла інформація, що в пологовому будинку №1 міста Миколаєва пацієнток не годували і роками вимагали гроші.