RU  UA

Залізничний вокзал Києва приносить великі збитки: названо несподіваний вихід

Київський залізничний вокзал, який зараз приносить 8 млрд гривень збитків щорічно, пропонують передати в концесію.

Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповіла народний депутат з фракції політичної партії "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко.

"Укрзалізницю" треба якнайшвидше реформувати, щоб не дати цьому підприємтву розвалитися. Ми повинні шукати шляхи для того, щоб зберегти цю величезну структуру, яка складає 5 % ВВП і в якій за 30 років зійшлися інтереси всіх олігархів і великих фінансових груп. При цьому, приміром, Київський залізничний вокзал є збитковим - і це при вартості оренди в столиці і цілому конвеєрі торгово-розважальних закладів, які зараз там працюють. А зараз він, виявляється, збитковий - близько 8 мільярдів гривень у рік", - зазначила Клименко.

За словами нардепа, зараз галузь потребує втручання правоохоронних органів і нормального керівника.

"Зараз є ідея здати Київський залізничний вокзал в концесію, тобто, в управління на певний період часу. Звичайно, довести підприємство до збитковості і віддати комусь у приватні руки - не найкраща ідея для держави і платників податків. Тому спочатку там треба навести лад, а потім віддавати приміщення комусь в оренду", - додала Клименко.