Ніхто не хоче нічого робити: чому Україна недоотримує 300 млрд грн до бюджету

Фото:

Бюджет України недоотримує 300 млрд гривень через контрабанду. Незважаючи на гучні заяви, Зеленський не повернув до бюджету України жодної "контрабандної" копійки. Навіть санкції в цьому не допомогли.

Про те, чому ні при одному президенті неможливо було подолати контрабанду, і хто взяв її під свій контроль на сьогоднішній день, розповів в ефірі Апостроф TV колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Ви думаєте, що Зеленський поборов контрабанду? Він тільки сказав, що бюджет недоотримує 300 млрд грн. Оскільки дохідна частина - 1,2 трильйона, то це 25% всього державного бюджету. Хоч одна копійка після його санкцій повернулася до державного бюджету? Ні. тому що там кого треба було викинути, кого треба - всунути туди. Я сто разів говорив, але ніхто не хоче слухати.

Зробіть звірку. Якщо товар йде з Росії - у нас Румунія, Молдова, Словаччина, Угорщина, Білорусь і Росія - всі там все повністю декларують, тому що потрібно ще ПДВ повернути, коли вивозиться товар. Там декларують все. На нейтральній смузі змінюють інвойси, і якісь дорогі товари перетворюються в якийсь гіпсокартон тощо. Чого ніхто не хоче з цим зробити? Там все вилізе повністю - хто і чим займається. Але вилізуть друзі, товариші, спонсори "95 кварталу" тощо. Ніхто цього не хоче робити, все розповідають про якісь операції, але нічого не зроблено по сьогоднішній день", - заявив Москаль.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Партія Зеленського обнулилася всюди - Геннадій Москаль".