RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Проблем не уникнути: названо найскладніший місяць опалювального сезону в Україні

Щороку найскладнішими місяцями опалювального сезону є лютий та початок березня, проте цього року через повномасштабне російське вторгнення найскладнішим періодом буде лютий, а проблеми можуть початися уже в листопаді-грудні.

Про це повідомив директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумков Володимир Омельченко, інформує ProГроші.

Читайте також: Обігрівачі можна замінити: топ-5 альтернатив на випадок важкого опалювального сезону

За його словами, окрім того, що енергосистема працює у найбільшій напрузі у певні місяця, у 2022-2023 опалювальному сезоні існує ще загроза ворожих ракетних обстрілів, які призводять до руйнування ТЕЦ, котелень, електромереж та тепломереж.

Експерт наголосив, що в Україні розглядається три варіанти сценарію розвитку подій - апокаліптичний, базовий та більш оптимістичний.

"Я схильний притримуватися базового сценарію і вважаю, що жодного енергетичного апокаліпсису не буде, принаймні по всій території України. Дуже сумніваюсь, що буде якийсь ризик руйнації всієї і всеукраїнського блекауту. Думаю, що найближчим часом в Україну будуть поставлені антидронові системи, додаткові засоби ППО, плюс дуже активно працюють наші аварійні бригади, і наша система має певну стійкість", – підкреслив Омельченко.

Він також додав, що Україна має можливість частково переключатись на резервне живлення, тож одночасно залишити країну без світла і на довгий термін неможливо. У той же час директор енергетичних та інфраструктурних програм порадив українцям готуватися до можливих перебоїв з електрикою та зазначив, що певної кількості аварійних відключень не уникнути.

"Здебільшого вони триватимуть по декілька годин, але у деяких регіонах можуть і понад добу. Особливо це стосується Харківської та Миколаївської областей, можливо, Кривого Рогу", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, коли розпочнеться опалювальний сезон-2022 і де в Україні не включать опалення.