RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна внесла виробників цигарок LD, Marlboro, Bond і L&M до списку спонсорів війни

Дві провідні тютюнові компанії - Philip Morris International та Japan Tobacco International, які продовжують вести бізнес в РФ та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету, були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це інформує Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте: Угорський OTP Bank внесли до переліку міжнародних спонсорів війни: названо причину

Philip Morris International — американська глобальна сигаретна і тютюнова компанія, яка продає свою продукцію в понад 180 країнах світу. Її найвідоміші марки: Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS (тютюнові стіки для електронної системи нагрівання тютюну IQOS).

У Росії PMI представлена компаніями у Ленінградській області та Краснодарі.

У 2019 році частка ринку торгових марок "Філіп Морріс Інтернешнл" в Росії склала 30,1% й компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, за рахунок якого потім утримується й російська армія.

Сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International в РФ перевищує 2 млрд. доларів США.

Виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн дол. США.

На початку повномасштабної війни Philip Morris заявив про намір продати свій російський бізнес, щоби зберегти свою репутацію. Однак усі "спроби" продати російський бізнес начебто не мали успіху, і корпорація досі лишається одним з найбільших платників податків до російського бюджету.

Компанія Japan Tobacco International володіє близько 34,9% тютюнового ринку в РФ. До портфеля компанії входять бренди Winston, LD, Mevius, Camel, Sobranie і російські марки "Донской табак" та інші.

За останні 20 років інвестиції в економіку РФ перевищили $4,6 мільярда. Податкові платежі компанії JTI 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету РФ. Сама компанія заявляла про те, що російський ринок генерував близько 2 млрд дол. США у 2022 році, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік.

Хоч представники JTI заявляли, що JT Group призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, але компанія продовжує виробляти та поширювати там продукцію.

Нагадаємо, що до переліку міжнародних спонсорів війни була внесена провідна глобальна нафтопромислова компанія SLB.

  • Вас може зацікавити:

Xiaomi внесли до списку спонсорів війни: чи будуть в Україні далі продавати смартфони

"Гудопомога" для російських військових: "Ашан" опинився в центрі гучного скандалу

Відомий банк звинуватили у пособництві нацизму через діяльність у Росії: подробиці скандалу