Банки

Під прицілом не лише "ПриватБанк": МВФ висунув жорсткий ультиматум Україні

Україна зможе отримати черговий валютний транш від МВФ тільки тоді, коли ухвалить закон про заборону про поверненя на ринок збанкрутілих банків та закон про ринок землі.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на слова голови правління Нацбанку Якова Смолія.

"Залишилися незначні технічні моменти, практично. В першу чергу — закон про неможливість повернення банків на ринок, якщо вони перебувають у стадії ліквідації у Фонді гарантування… Друге — це створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служби і також питання, яке дуже плідно обговорювалося - це обіг земель сільськогосподарського призначення", - сказав Смолій.

Також він підкреслив, що ухвалення закону про збанкрутілі банки дуже важливе для країни. Адже останнім часом на Національний банк продовжують подавати до судів власники збанкрутілих банків. Найбільш відомий судовий процес триває проти екс-власників ПриватБанку. У новому законі буде передбачено заборону на повернення цього банку.

Нагадаємо, що 8 грудня очільник Кабміну повідомляв, що Національний банк у співпраці з урядом готують законопроєкт, яким заборонять повертати неплатоспроможні банки їхнім колишнім власникам.

Раніше "Апостроф" уже інформував своїх читачів про те, що Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради закон про неповернення "ПриватБанку" колишньому власнику українському олігарху Ігорю Коломойському.