Банки

Вкрали і знищили: стали відомі скандальні подробиці ліквідації великого українського банку

В Україні завершується ліквідація ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank).

Про це повідомили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, передає "НВ".

Слід зазначити, що рішення про ліквідацію фінансової установи було прийнято в березні 2015 року, до цього вона перебувала у власності бізнесмена Володимира Антонова - екс-власника британського футбольного клубу "Портсмут", найбільшого промоутера чемпіонату світу з ралі і ряду спортивних активів в різних країнах світу, а також банківської установи "Інвестбанк" в Росії.

Бізнесмен стверджував, що "банк у нього вкрали". Серед винуватців крадіжки він назвав народного депутата "Опозиційної платформи - За життя", на той момент депутата Київради Вадима Столара і "підставного банкіра" Рейніса Тумовса.

Пізніше фігуранта справи про банкрутство українського банку Тумовса затримали в Латвії за запитом українських правоохоронців в якості одного зі співвласників компанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховний суд України відхилив скаргу Національного банку по справі про націоналізацію "ПриватБанку" і не дозволив стягнути штраф з підприємства, пов'язаного з екс-власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським.