Бюджет

Фільм про сепаратистів викликав скандал на міжнародному фестивалі

Документальний фільм "Зворотний бік місяця" режисера Леоніда Канфера про росіян, які воюють на боці бойовиків самопроголошеної ЛНР. викликав обурення глядачів І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "Кинодок", які, зрозумівши, про що вона, виходили з залу.

Як повідомляє "Укрінформ", до кінця фільм не показали, тому що він з невідомих причин перервався.

"Ніколи не треба робити поспішних висновків. Цей фільм треба досмотреться до кінця, і тоді точка зору буде іншою. Те, що відбувається з того боку, теж треба розуміти і бачити", - сказав народний артист України, член журі Богдан Бенюк.

На думку Бенюка, глядачам важливо розуміти не тільки самих себе, але й супротивника. А для цього треба знати, що він робить, чому і яку відчуває біль.

Повідомляється, що фільм "Зворотний бік місяця" був створений в 2016 році телеканалом "ЕСПРЕСО". Він розповідає про три дні з життя окремої роти "ЛНР": перед боєм, під час бою і після нього. В анотації до фільму говориться, що це "болюча і повчальна історія молодого хлопця і приклад того, як пропаганда призводить в окопи".

Повторити показ перерваного фільму організатори "Кинодока" пообіцяли в неділю, 22 травня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні вибухнув скандал у зв'язку з трансляцією серіалу "Не зарікайся", в одній із серій якого українців обурив показ в позитивному контексті бойовиків з ДНР. Національна рада України з питань телебачення і радімовлення прийняла рішення в зв'язку зі скандалом навколо серіалу.