Енергетика

Німеччина зробила важливу для України заяву по "Північному потоку-2"

Офіційний Берлін, як і раніше, наполягає на тому, що Україна повинна залишатися державою-транзитером російського газу в Європу і в разі початку функціонування газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявили в уряді ФРН, передає "Укрінформ".

"Що стосується політичного виміру проекту Nord Stream 2, то для федерального уряду є головним те, що Україна повинна залишатися країною транзиту газу і з "Північним потоком-2", - заявив представник німецької влади.

За його словами, канцлер неодноразово вказувала, що продовження транзиту газу через Україну після 2019 року в інтересах Німеччини та інших країн-членів ЄС.

"Ця позиція залишається незмінною", - підкреслюють в уряді.

Відзначається, що розробка договору про транзит газу між Росією і Україною, а також будь-які інші альтернативи є предметом триваючих тристоронніх переговорів між Європейською Комісією, Росією і Україною. Федеральний уряд тісно спілкується з її учасниками, запевняють в Берліні.

Раніше Європейська Комісія підтвердила, що тристоронні переговори між ЄК, Україні і РФ по транзиту російського газу європейським споживачам через територію України відбудуться 19 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", американський сенатор Тед Круз заявив, що США можуть зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" .