RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Допомога союзників не вирішить наших енергетичних проблем, маємо діяти самостійно - Олександр Кацуба

Україна критично потребує формування власної енергетичної доктрини й зрозумілої державної політики в енергетиці.

Про це написав у колонці для "Українські новини" український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ Олександр Кацуба.

Війна тільки загострила виклики, які стоять перед українською енергетикою, адже російські атаки і злам старих ланцюгів постачання енергоресурсів вимагає від України провадити комплексну політику у сфері енергогенерації та енергозбереження, чого не робилося всі 30 років незалежності, пише він. На думки бізнесмена, Україна займала виключно реактивну позицію і шукала "швидкі й прості" рішення енергетичних криз.

На думку Кацуби, Україні варто зосередити увагу енергетичної політики на 3 ключових напрямках: залученні інвестицій у видобуток власних викопних ресурсів (газу, нафти, вугілля), а також біоенергетику; державному та кредитному фінансуванні проєктів з енергозбереження та енергоефективності, а також узгодження українських промислових та енергетичних стандартів зі стандартами ЄС.

Якщо Україна після перемоги реалізує зважену і послідовну енергетичну політику, ми можемо з імпортерів енергоресурсів стати їх активним експортером і знизити екологічний тиск на українців. Тому подальша енергетична доля й України, і світу — у наявності політичної волі та професіоналів з відповідною експертизою, резюмує Кацуба.