Макроекономіка

Стало відомо про введення США нових санкцій проти Росії

Президент Дональд Трамп підписав указ, що вводить другий пакет санкцій США проти Росії у справі Скрипаль.

Про це повідомляє Politico .

Повідомляється, що в четвер, 1 серпня, Трамп підписав указ, що стосується процедури виконання положень про введення санкцій відносно країни, яка порушила американський закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його застосування від 1991 року. Саме він став юридичною підставою для введення проти РФ першого пакету санкцій у справі Скрипаль в кінці серпня 2018 року.

Раніше лідери комітету Палати представників Конгресу Сполучених Штатів із закордонних справ закликали президента Дональда Трампа ввести другий пакет санкцій проти Російської Федерації, пов'язаний з отруєнням колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії на території британського міста Солсбері.

Додамо, на початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервнопаралітичну речовиною "Новачок" (А-234), розробленим в Росії.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 31 липня, Комітет Сенату США з міжнародних справ проголосував за санкції проти російського "Північного потоку-2" .