RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Липові заступники міністра і багатії: як тиснули на свідків у справі про банду "Сенсея", відео

Поліція Києва виявила группу людей, які вдавали з себе міліонерів та брали участь у злочинних схемах відомої банди "Сенсей".

Про це повідомила пресслужба поліції.

26 серпня у мережі з’явилось відео так званого «допиту корупціонерів» командою «Сенсея». Чоловік на записі називає себе першим заступником Міністра України по геодезії та картографії. Пізніше, 30 серпня, правоохоронці виявили ще одне подібне відео вдаваного викриття корупціонерів, у якому жінку представили заступницею одного із високопосадовців області. На відео вона розповідає про свою віллу, авто та статки, здобуті незаконним шляхом.

Правоохоронці встановили осіб, які видавали себе за багатіїв-корупціонерів. Ними виявився безробітній актор та офіціантка.

36-річний киянин розповів, що на початку серпня в соцмережах він знайшов оголошення про роботу. Разом із ще двома шукачами він приїхав до орендованої квартири, де і відбувся запис відеоролика для соцмережі.

"Мені дали список запитань, показали приклад відеоролику. Вже на місці працедавець казав мені, яку я маю озвучити посаду, яка у мене має бути машина та будинок. Все було за чіткими інструкціями", - зізнався актор.

З0 річна офіціантка знайшла оголошення про те, що потрібні люди для запису масових зйомок.

"Нам заздалегідь скинули текст, який потрібно буде проговорити. Сказали, що будуть задавати питання, а ми маємо відповідати. Я мала представитись заступницею прокурора", - пояснила жінка.

Наразі поліція Київщини встановлює осіб, які причетні до запису зазначених відео.

"За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 386 (Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, спеціаліста, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) КК України", - додають правоохоронці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у карному розшуку Оболонського району спіймали на гарячому двох клофелінщиків, які приспали одного чоловіка та вкрали особисті речі.