У Києві посилять локдаун: епідеміолог назвав тривожні причини

З 1 листопада Київ опинився опинився в "червоній" зоні карантину через стрімке зростання захворюваності та госпіталізації хворих на коронавірус. У середу, 10 листопада, мер столиці України Віталій Кличко повідомив про погіршення ситуації з COVID у Києві - це може призвести до введення повного локдауну.

У коментарі "Апострофу" начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан підтвердив складність ситуації у столиці, та зазначив, що передумов для її стабілізації немає.

Епідеміолог наголосив, що захворюваність і смертність зростає , попри обмежувальні заходи, які діють у Києві вже півтора тижні.

"Можу сказати, що вони не є ефективними в тому розрізі, який сьогодні є", – заявив Рубан.

За його словами, у четвер, 11 листопада, комісія з питань ТЕБ та НС має отримати показники інфікування у столиці за три доби, на підставі яких, зокрема, прийматимуть рішення про посилення обмежень.

"За відсутності стабілізації ситуації дійсно необхідно буде переглядати обмеження, які є зараз", - вважає він.

На запитання, чи буде закрито громадський транспорт, у тому числі метро, Рубан відповів, що таке рішення прийматиме комісія ТЕБ та НС Києва, і "все залежатиме від показників та індикаторів референтних значень, які будуть представлені".

При цьому вже відомо, що Київ давно готувався до закриття громадського транспорту. Ще влітку КМДА запустила електронну систему подання заявок, у якій можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду у громадському транспорті на випадок посилення карантинних обмежень.

Докладніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Червона" зона не працює: чи введуть у Києві повний локдаун