RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Скільки потрібно сил для захоплення Києва: генерал ЗСУ порівняв столицю України та Берлін 1945-го

Голова військової адміністрації Києва, генерал-майор ЗСУ Микола Жирнов розповів, скільки військ необхідно російським окупантам для операції зі штурму столиці України.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

В інтерв'ю українським ЗМІ, Жирнов зазначив – для того, щоб заволодіти Києвом, окупантам потрібно створити внутрішнє та зовнішнє кільце оточення. Сили тих, хто намагається взяти Київ, мають бути в 5-7 разів більшими за оборонця.

Крім того, війська, які входять у внутрішнє кільце, повинні штурмувати Київ, а ті сили, що входять до зовнішнього кільця, повинні забезпечувати безпеку від деблокуючих військ.

Також варто знати, що Київ – це велике місто з великою інфраструктурою, де до війни проживало понад 4 мільйони людей. Жирнов порівняв імовірний штурм Києва російськими окупантами зі штурмом Берліна радянськими військами 1945 року.

"Зараз місто має дуже велике угруповання військ, тому зараз, щоб створити угруповання, ворог має зібрати всі наявні людські ресурси і привезти до Києва. Наприклад, у період Другої світової війни для штурму Берліну знадобилося 2 млн людей і 42 тис артилерійських стволів. Тому зараз створити таке угруповання, яке штурмувало б Київ, надзвичайно важко, навіть для такої країни, як Росія", - наголосив генерал-майор ЗСУ.

Раніше у військовій адміністрації Києва назвали найбільш небезпечні напрямки у бік української столиці – бої йдуть у напрямках Житомира, Борисполя та Вишгорода.