RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Київському метро відновили оплату проїзду: скільки це коштує

З понеділка, 16 травня, у Києві відновили оплату за проїзд у метрополітені та наземному громадському транспорті комунальної власності. Ціна на разовий проїзд залишилась незмінною - 8 гривень.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, пишуть на офіційному порталі Києва.

Прийняття такого рішення спричинене масовим поверненням людей до Києва та необхідністю відновлення повноцінної роботи громадського транспорту.

"Таке рішення місто прийняло у зв’язку з тим, що у столицю повертаються містяни тому потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. А для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та платити заробітну плату працівникам транспортних підприємств. Усе це чималі кошти, яких у бюджеті немає через відсутність надходжень", - пояснив Поворозник.

Оплатити проїзд можна транспортними картками "Київ цифровий" чи в однойменному мобільному застосунку, а також через інші платіжні додатки. Ціна за проїзд залишилась сталою - 8 грн за одну поїздку. Київський метрополітен для перевезень пасажирів працює з 6:00 до 22:00.

Рух поїздів здійснюється:

  • на "червоній" лінії – від станції "Академмістечко" до станції "Лісова";
  • на "синій" лінії – від станції "Героїв Дніпра" до станції "Теремки";
  • на "зеленій" лінії: від станції "Сирець" до станції "Червоний хутір".

Також працюють пересадочні вузли "Золоті ворота"-"Театральна"; "Площа Льва Толстого"-"Палац спорту".

Без зупинки поїзди слідують повз станції: "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Дніпро", "Гідропарк". Відновила роботу станція метро "Кловська".

Окрім цього, скоротили інтервал руху поїздів: на всіх лініях інтервал складає 5-7 хвилин у години пік, 10-15 хвилин в інший час. А ще подовжили роботу наземного громадського транспорту – відсьогодні він працює з 6:00 до 22:30.

Водночас у КМДА нагадують, що підземні станції продовжують цілодобово функціонувати як укриття. На випадок повітряної тривоги рух поїздів на відкритих ділянках призупиняється.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві зростуть ціни на проїзд у маршрутках.