Старовинні телефони і багато іншого: фоторепортаж з виставки в Києві

У п'ятницю, 6 жовтня, у Національному музеї історії України у Києві відкрилася виставка "На зв'язку!".

Про це повідомляє "Апостроф".

Наш колега, фотокореспондент Роман Пєтушков, побував там і відзняв цей захід на фото.

Читайте також: Як кияни насолоджуються останніми теплими вихідними: фоторепортаж

Цей проект присвячений появі нових засобів зв'язку та їх впливу на різні сфери життя людей у контексті світової історії та історії України з кінця 18 до початку 21 століття.

Історія появи нових засобів зв'язку була сповнена вражаючих винаходів, за якими завжди стояли талановиті люди – вчені та винахідники з усього світу.

В експозиції можна буде побачити старовинні листи, листівки, телефонні та телеграфні апарати, що стояв у Києві на Подолі в 1990-х роках телефон, почути переговори щодо російської рації Р-168, знятої нашими військовими з російської командно-штабної машини, знищеної у боях під Києвом у 2022 році. Також на виставці можна буде відвідати кабінет Стіва Джобса, де можна буде сфотографуватись за столом відомого винахідника.

Виставка триватиме до кінця поточного року, ймовірно, довше: її куратором є завідувач відділу новітньої історії України Національного музею історії України Олена Якубець.

Організатори виставки відзначають: сучасні засоби зв'язку дозволяють користувачам миттєво зв'язуватися з абонентами у будь-якому куточку світу, купувати речі чи продукти на відстані, платити рахунки, переказувати кошти, працювати, навчатися, ділитися інформацією з мільйонними аудиторіями на різних континентах.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, як Україна відзначала свій другий День Незалежності за умов повномасштабної війни з Росією.

  • Вас також може зацікавити:

Час "великої будови": як виглядав Київ у 1960-х роках

Європейська площа міняла пам'ятники, як рукавички: цікаві факти з історії Києва

Як генерал Наєв трофейний танк водив: фото та відеорепортаж до Дня танкіста