RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві надіслали повістку померлому журналісту: яка реакція ТЦК

У Києві відреагували на скандал із врученням повістки вже померлому журналісту Артему Франкову.

Про це повідомила прес-служба Київського міського ТЦК та СП.

Читайте також: Здорових робила "інвалідами": лікарка зі Львова втрапила у гучний скандал

У ТЦК заявили, що не мають повної та достовірної інформації про осіб, які можуть бути призвані на військову службу та наполягли на необхідності "своєчасного та обов'язкового" оновлення облікових даних.

одібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри", - заявили в ТЦК. Там також нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення законодавства про мобілізацію.

Артем Франков помер 31 жовтня 2023 після інсульту: він прожив 53 роки. У період з 1997 до 2022 року він був головним редактором журналу "Футбол". За життя він пережив два інсульти: перший стався, коли Франкові було 48 років. Проте тоді це серйозно не вплинуло на його здоров'я.

Зазначається, що на повістці на ім'я Франкова зазначені всі його особисті дані, крім місяця народження. В реальності спортивний журналіст народився 24 липня 1970, тоді як документ був оформлений на Артема Франкова з датою народження 24 серпня 1970 року.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що на Закарпатті жінки напали на військових.

  • Вас може зацікавити:

Багато військовозобов'язаних можуть виявитись "порушниками": у чому колізія з ТЦК

"Я їжджу на тещиному авто": які є нюанси обмеження водійських прав ухилянтів

Будуть шукати чесних лікарів: як в Раді планують перевірити рішення всіх МСЕК