RU  UA

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39

Кличко домовляється з німцями про модернізацію систем теплопостачання

Мер столиці Віталій Кличко разом з директором проєкту "Реформування сектору централізованого теплопостачання в Україні (ReWarm)" Вінфрідом Даммом підписали меморандум про співпрацю між Київською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Про це повідомляє пресслужба мера Києва.

"Нагадаю, що в травні Київ затвердив концепцію "Енергетичне відновлення: шлях до розподільної когенерації". Це великий комплекс заходів. Зокрема, плануємо зробити виробництво тепла те електроенергії локальним і розподіленим у різних районах міста. Ми говоримо про енергетичну децентралізацію! У столиці з’являться нові міні-ТЕЦ малої і середньої потужності з можливістю використання різних видів палива. Концепція дозволить підвищити стійкість, ефективність та автономність енергозабезпечення столиці, що є критично необхідним як в умовах війни, так і після її завершення", – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував німецьким партнерам за готовність і надалі підтримувати українську столицю та її мешканців. Допомагати українцям вистояти та стати енергетично незалежними.

Як відомо, станом на зараз Київ активно готується до складної зими. Нині триває відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів, впроваджують програми енергетичної стійкості багатоповерхових будинків, облаштовують пункти обігріву.