RU  UA

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

30 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У київському ЦУМі стався скандал через полонених «азовців»

У столичному ЦУМі трапився інцидент через плакати із закликами звільнити українських військовополонених.

Відповідне відео активно почало ширитись мережею.

Зокрема відповідне відео показав журналіст та волонтер Денис Кошельник.

Інцидент трапився у неділю, 28 липня. Саме тоді у Києві відбувалася акція в підтримку українських військовополонених "Полон вбиває". Акція також була присвячена другій річниці теракту в Оленівці, де загинули українські військовополонені

Зауважується, що дівчата після акції хотіли випити каву в ЦУМі. Натомість коли вони відпочивали за столиком, до них підійшов охоронець. Причиною стали плакати, які мали відвідувачки, із закликом про звільнення захисників з ворожого полону. Він почав наголошувати, що це "не формат ЦУМу". На його думку, універмаг — це "не місце нагадувати про військовополонених", адже це, мовляв, "банальні правила цього закладу".

Кошельник також коментує:

"Коли вони сиділи за столом, їх таблички із закликом про звільнення наших захисників з ворожого полону лежали поряд з ними і привернули увагу охоронця, який почав їм грубити і виганяти із фудкорта, що розташований на 6-му поверсі цього ж ЦУМА. За словами охоронця, це не його рішення, а правила універмагу і колективне рішення керівництва (що підтверджує його постійна консультація з кимось через навушник)".

"Ваше нагадування людям, "що перебувають у полоні" ніяк не допоможе", — вказав охоронець у розмові з відвідувачками. Також додав, що вони начебто можуть заважати "своїми посланнями" іншим відвідувачам у ЦУМі.


У ЦУМі відреагували на інцидент в Instagram. Представники ЦУМу написали, що вони шоковані тим, що трапилось:

"Команда ЦУМ Київ глибоко шокована тим, що трапилось. І не розділяє приватну думку співробітника служби безпеки. Не існує жодних правил, які забороняють відвідувачам право на свободу слова. Ми вважаємо дії співробітника служби безпеки універмагу абсолютно неприпустимими".

Додають, що після службового розслідування даний співробітник більше не працює в ЦУМ Київ.

Пізніше Кошельник також прокоментував реакцію ЦУМу: наголошує, що вони вибачились, проте він таки помітив цікаву особливість у поведінці охоронця, про що розповів у відео.