RU  UA

Карантин так карантин: в центрі Києва проходить масштабний мітинг

У Києві сотні підприємців зібралися на акцію протесту щодо обмеженнь для бізнесу на час карантину. Вони вийшли на акцію в центрі столиці, незважаючи на заборону на проведення масових заходів через посилення обмежень.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Через обмеження в роботі транспорту до Майдану Незалежності на мітинг змогли доїхати не всі підприємці. Загалом на акції очікували до п'яти тисяч мітингувальників, проте їхня кількість істотно зменшилася через запроваджений у Києві посилений карантин.

На початку заходу підприємці планували піти на Банкову та провести більшу частину акції саме там. Проте внаслідок подій, які відбулися під Офісом президента цими вихідними, вони не хочуть бути пов'язані з актами вандалізму.

За новим планом, підприємці вирушать до будівлі КМДА та вимагатимуть там зменшення обмежень для бізнесу. Потім вони пройдуть Банковою та рушать до Кабінету міністрів України.

Вимоги підприємців залишаються незмінними - внести зміни до законодавства щодо митної служби. Основна проблема ФОПів - відсутність документів на товари, які вони привозять з-за кордону. Підприємці також виступають проти фіскалізації, встановлення касових апаратів та тих штрафів, які встановлені за порушення цих умов.

Крім того, мітингувальники вимагають створити дорадчий орган у Верховній Раді, до якого б входили представники малого бізнесу. Цей орган мав би залучатися до обговорення всіх законопроектів, пов'язаних з такими обмеженнями. Умови роботи малого та великого бізнесу мають бути однаковими, адже великі гіганти працюють у період карантину, тоді як малий бізнес змушений закриватися.