RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У храмі святого Миколая відбулися відпустові урочистості - фото

6 грудня у київській парафії святого Миколая відбулася відпустова Меса з урочистим внесенням реліквій святого Йоана Павла ІІ, яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський.

Про це повідомляє CREDO.

Перед урочистостями відбулася ще одна важлива подія у житті парафії: відкриття виставки художниці Світлани Севостьянчик "Сила вистояти". На її картинах переплелися духовні українські мотиви і військово-патріотичні образи, натхненні подіями з початку повномасштабного російського вторгнення.

Після презентації виставки відбулася Свята Меса, на якій були присутні отець Ігор Онишкевич, настоятель церкви святого Миколая Мирлікійського на Аскольдовій могилі; Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Хорватія Аніца Джаніч; Надзвичайний і Повноважний посол Португалії Антоніу Вашку Алвеш Машаду; Тимчасово повірена у справах Республіки Польща в Україні Аґнєшка Ґуральска; виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв та інші.

"Під час цієї Літургії ми хочемо прославляти Бога, дякуючи за Його святих", — сказав у вступному слові отець Павло Вишковський ОМІ, настоятель парафії. — "Особливо дякуємо Йому сьогодні за святого Йоана Павла ІІ і святого Миколая, у якому так добре видно Божу доброту і мудрість. Просимо, щоби приклад цих двох святих зміцнював нас у доброму житті, а вони своїм заступництвом випрошували для нас Божу опіку. Під час цієї урочистої Меси я молитимуся за живих і за померлих, за рясні священницькі і чернечі покликання, а особливо за повернення нашого храму парафії".

На завершення Меси відбулося освячення статуї Йоана Павла ІІ, після чого присутні мали можливість вшанувати реліквії святого Папи, які перебуватимуть у храмі св. Миколая на постійній основі.

"Святий Йоан Павло ІІ, який відвідував цей храм під час свого візиту у 2001, сьогодні повертається сюди у часточці свого тіла", — сказав архієпископ Мечислав Мокшицький, що був секретарем Йоана Павла ІІ. — Вірю, що через його заступництво ви випросите багато ласк і благословень. Вірю не лише у силу нашої молитви, а й у мудрість та культуру киян, які не дозволять цій перлині (храму св. Миколая) зникнути, бо це видатна споруда нашої культури і справжня оздоба цього міста. На похороні Йоана Павла ІІ кардинал Йозеф Ратцінґер сказав: "Я певен, що тепер він благословить нас із вікна Дому Небесного Отця" — і я вірю, що тепер він через ці реліквії благословлятиме вашу парафіяльну спільноту і все місто Київ та випрошуватиме для нас такий довгоочікуваний мир".

В.о. міністра культури Ростислав Карандєєв привітав присутніх з храмовим святом, і запевнив у підтримці повернення храму законним власникам: "Це природно, що тут звучить Слово Боже… Так повинно бути, щоб тут жило Слово Боже, щоб тут була реалізована воля Господня. Тішимося, що є люди, які присвятили своє життя служінню Богові, живуть тими чеснотами і цінностями, які потрібні, щоб ми були у благодаті, почували себе щасливими і достойними Божої любові. З великою радістю я здійснюю свою місію для того, щоб кожен із нас на своєму місці міг реалізовуватися якнайкраще; і для того, щоб здійснилася мрія римсько-католицької спільноти і цей храм став місцем щоденного богослужіння, перебуваючи у повній власності Церкви, ми робитимемо усе необхідне".

Виставка картин Світлани Севостьянчик "Сила вистояти" триватиме у крипті храму св. Миколая з 6 по 20 грудня. Вхід вільний, приймаються благодійні внески на реставрацію храму.

Парафія просить усіх небайдужих долучитися до підписання петиції, поширювати її у соцмережах і серед знайомих, щоби набрати необхідних 25 000 голосів.