RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Плани взяти Київ росія не забула, маємо готуватись": на Київщині презентували курс підготовки до нацспротиву

В Українському кризовому медіа центрі 2 квітня відбулася пресконференція Київського обласного центру підготовки населення до нацспротиву. Тема зустрічі – презентація першого на Київщині безкоштовного базового курсу для цивільних. Курс розрахований на 16 військових дисциплін, включаючи тактичну та вогневу підготовку, роботу з БПЛА, виживання, такмед та ін.

Курс розпочався 16 березня та буде триватиме до 4 травня. На ньому навчаються близько 100 мешканців Київщини.

"Ми живемо в таких умовах, коли вміти надавати першу допомогу, вміти тримати зброю в руках – це не додаткові, а базові навички. Тому наше завдання – навчити захищати себе, свою родину, свій дім, місто та країну. Я впевнений в тому, що плани взяти Київ росія не забула. Ми бачимо, як ворог готується, як займається мобілізацією, як накопичує сили. Вони не хочуть взяти тільки Донецьку область, наприклад, і зупинитись. Вони хочуть знищити всю Україну", – каже Володимир Авдєєнко, ветеран, директор Київського обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

"У разі програшу у війні, ми маємо дуже велику вірогідність втратити нашу національну ідентичність. Вижити в цьому світі – це означає дати тотальну відсіч на тотальні виклики. Тільки тотальний спротив на рівні кожної людини, зі зброєю в руках", – висловився учасник пресконференції, засновник бренду М-ТАК Олександр Карасьов.

Київський обласний центр підготовки населення до національного спротиву був створений наприкінці 2023 року згідно Закону України "Про основи національного спротиву" та діє на постійній основі при Київській обласній раді.