Події

У Києві затримали дитячого фотографа - шантажував дівчаток і робив відверті знімки

У Києві затримали фотографа за створення порнографії з малолітньою дівчинкою.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Встановлено, що в квітні цього року чоловік створив в Instagram фейковий профіль під вигаданим іменем і почав листуватися з 9-річною дівчинкою, теж представившись дівчинкою.

"За процесуальними керівництвом ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 38-річному киянину за фактом створення дитячої порнографії із залученням малолітньої дівчинки (ч. 4 ст. 301-1 КК України)", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Чоловік вмовив дитину до створення особистих зображень в оголеному вигляді, коли налагодив з нею контакт в соцмережах.

Отримавши декілька відвертих фото, чоловік шляхом шантажу та погроз їх розповсюдження стороннім особам, примусив малолітню зробити інші відверті фотознімки в сексуальних образах з моделюванням сексуальної поведінки та зображенням її статевих органів, що відповідно до ЗУ «Про захист суспільної моралі» відноситься до дитячої порнографії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що правоохронці Київської області оголосили про підозру чоловікові, який поширював дитячу порнографію. Зловмисник займався фото- і відеозйомкою дитячих свят, а потім знімав заборонений контент для продажу за кордон.