RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Киянин налагодив "бізнес" на підроблених COVID-сертифікатах і дипломах

Мешканцю Києва загрожує до 7 років позбавлення волі за підробку ПЛР-тестів на COVID-19 та дипломів про освіту.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Силовики встановили, що киянин отримував через інтернет замовлення на виготовлення підроблених негативних результатів ПЛР тестів на Covid-19 та дипломів про освіту, використовуючи при цьому голографічні захисні елементи.

Підроблені документи обвинувачений збував через поштові відділення. Під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість довідок про негативні результати ПЛР-тестів, офіційні печатки медлабораторій, документи про освіту (дипломи) з елементами голографічного захисту, ноутбуки з відомостями про спілкування з клієнтами, зразки дипломів та програмних засобів для їх виготовлення.

Окрім цього, було вилучено 15 мобільних телефонів із збереженими листуваннями з клієнтами, одноразові сім-картки, робочий блокнот з чорновими записами, а також обладнання, за допомогою якого підозрюваний виготовляв на замовлення фіктивні офіційні документи.

Чоловіку висунуто обвинувачення за ч.1 199, ч. 1 ст. 358 та ч. 3 ст. 358 КК України. Якщо провина киянина буде доведена у суді - йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що у Києві прикрили підпільну лабораторію, яка торгувала підробленими COVID-сертифікатами.