RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

СБУ вийшла на окупанта, який катував та віддавав накази про розстріли під Києвом: відео

СБУ перехопила розмову окупантів, в якій один із них наказав розстріляти цивільних у Київській області.

Ролик опубліковано на сторінці СБУ у Facebook.

Як пишуть у відомстві, українська спецслужба змогла зібрати повну доказову базу цього окупанта і вже повідомила йому про підозру.

З'ясувалося, що наказ віддавав Антон Струєв із позивним "Беркут". Його підозрюють за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Силовики встановили, що кадровий офіцер, командир розвідроти розвідувального батальйону 15-ї бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу Росії, особисто віддавав накази про розстріл мирного населення.

Також у СБУ встановили, що у селах Київської області Мокрець та Заворичі він особисто катував беззбройних мирних жителів.

22 березня 2022 року після одного з таких жорстких допитів підлеглі Струєва взяли на приціл місцевого жителя, який випадково опинився поряд. Коли чоловік повернувся спиною до них, окупант наказав стріляти в нього. Незважаючи на поранення, чоловік вижив. Більше того, він уже впізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді.

Нагадаємо, що батьки військовослужбовців РФ радять своїм синам, як краще завдати собі травми, щоб їх відправили на лікування з війни в Україні.