RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Події

Новини

21 вересня

Всі новини

Журналістку, яку оглушило вибухом в київському кафе, обурила реакція адміністрації

Журналістку Христину Бердинських, яка була очевидицею вибуху у київському Zigzag Cafe, обурило пояснення інциденту адміністрацією закладу.

Про це журналістка написала на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо вибуху у барі "Зигзаг". Як усе було, бо бачу пояснення, які не відповідають дійсності. Я сиділа з друзями за столиком, який знаходиться найближче до барної стійки. Ми говорили про своє і не звертали уваги на те, що відбувається за баром. За нами сиділа родина з маленькою дитиною. І тут ми чуємо звук, який схожий на те, що ніби якась пітарда не розірвалася. Бачимо, що якийсь чоловік, який сидить за баром щось тримає в руках і далі вже лунає дуже гучний вибух, від якого у всіх нас одразу закладає вуха.

Я нічого не зрозуміла, що сталося. Гість, який сидів за іншим столиком почав голосно кричати до працівників бару, ви що з глузду з’їхали, покличте адміністратора. Родина одразу вивезла коляску з дитиною з бару, але чоловік з цієії родини лишився і почав дзвонити у поліцію. Я почала питати усіх, що сталося. Чоловік, який кликав адміністратора, емоційно відповів: "ви що не зрозуміли, це була учбова граната?" (я не зрозуміла) і показав мені рештки.

До речі гість, який грався з нею, одразу зник кудись. Тоді я запитала бармена, який був найближчим до гостя за барною стійкою, що це було? І бармен відповів щось незрозуміле, що якийсь гість приніс сувенір в бар раніше і він дав цей сувенір гостю. На цьому етапі усі офігіли. Потім приїхала поліція. Чоловік, який викликав адміністратора, віддав рештки. Поліція одразу попросила у бару відео з камер, яких у барі чимало", - написала Бердинских.

Журналістка додала, керівництво закладу у своєму пості "жодним чином не згадує свого бармена, а лише якогось гостя".

"Я думаю, що після 2,5 років повномасштабної війни не варто замовчувати свій провтик, як би ви не цінували працівника закладу. Бо безпека людей - це найголовніше. І я знову повторю, що у залі була маленька дитина. Я не нарікаю на свої закладені вуха. Але такого не має бути. Це погано, з якого боку на це не дивитися. P.S. Не маю нічого персонально до закладу, рахунок оплатила навіть після вибуху", - зазначила Бердинських.

Як повідомляв "Апостроф", адміністрація кав'ярні опублікувала відео моменту вибуху та розповіла, як все сталось.