RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Київщина стане вотчиною Порошенка": експерт розповів про коаліцію "Слуг" та "ЄС" у Київоблраді

Нова більшість у Київській облраді, утворена фракціями "Слуга Народу", "Європейська солідарність" та "За майбутнє", найближчим часом може розвалитися.

Такою думкою поділився політичний експерт, заступник директора Українського інституту політики Кирило Молчанов у Facebook.

"Сьогодні біля КОДа відбулась акція - люди звертались до Президента Володимира Зеленського, аби він навів порядок на Київщині. У Київській облраді утворився цікавий союз "жаби з гадюкою" - "ЄС" та Слуги Народу. Почалось все з переформатування коаліції - поза регламентом представники Слуг, "ЄС" та "За майбутнє" зібралися "на чай" та звільнили попереднє керівництво облради. Новою головою Київоблради стала Наталка Гунько (від "Слуг Народу"), а її заступниками - Ярослав Добрянський ("За майбутнє") та Тетяна Семенова ("Євросолідарність"). Новоутворена коаліція повністю усунула від управління КОР-ом фракції "Батьківщина" і ОПЗЖ. До речі, справа щодо незаконного "перевороту" влади зараз знаходиться в адміністративному суді", - підкреслив Кирило Молчанов.

За словами політичного експерта, "Київоблрадою де-факто керує не Наталія Гунько, а її чоловік - Анатолій Гунько". Йдеться про народного депутата від "Слуги народу". Водночас експерт наголошує, що новоутворена коаліція у Київській облраді є нестійким союзом.

"Неочікуваним результатом може стати те, що Слуг незабаром взагалі залишать "за бортом". У кулуарах вже активно йдуть розмови, що Москаленко, Бондарєв, Качний і Цагарешвілі таємно проводять переговори щодо чергового переформатування коаліції в КОР, в результаті чого Слуги опиняться в опозиції. Ось так Київщина стане вотчиною Порошенка", - наголосив Кирило Молчанов.

Зазначимо, 10 червня під Київською облрадою відбулась акція протесту - люди звернулися до Президента України з проханням, аби "Зеленський навів лад на Київщині та в Київській облраді".