RU  UA

Наведіть порядок, чорт забирай: Москаль заявив про "кришування" СБУ контрабанди, відео

Відомий український політик, колишній заступник міністра внутрішніх справ і екс-голова Луганської і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав структури, які в Україні "кришують" контрабанду.

Про це Москаль розповів в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "ВСЬО ПО БЄСПРЄДЄЛУ" на "Апостроф TV".

Політик розповів про структуру організації "боротьби" з контрабандою в Україні і пояснив, хто повинен покарати контрабандистів.

АПОСТРОФ TV - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ПРЯМИЙ ЕФІР

"Митник не може сам пропустити контрабанду. По-перше, її нема в Кримінальному і Митному кодексі, оскільки її декриміналізували. По-друге, він (митник - "Апостроф") має бути у спайці з прикордонниками. Наступне: митники з прикордонниками без Служби безпеки нічого зробити не можуть", - зазначив Москаль.

"Основні, хто кришують контрабанду на кордоні, і я про це писав лист Зеленському, військові формування. Прикордонники і Служба безпеки України - це військові формування. Ви - Головнокомандувач Збройними Силами України, наведіть порядок, чорт забирай!", - емоційно висловився політик.

"Хто возить цигарки фурами під охороною "Альфи"? Служба безпеки! Хто цього не знає? Президент не знає? Я відкрито це сказав. Але реакції ніякої нема!", - заявив Москаль.

На запитання ведучої про те, чи це СБУ "кришує" контрабанду на Закарпатті, Москаль відповів:

"СБУ має монополію - без СБУ "муха не пролетить". І не тільки на Закарпатті, по всій Україні. Спеціальні підрозділи створені по боротьбі з контрабандою, хоча контрабанди немає ні в Кримінальному, ні в Митному кодексі".

Відповідаючи на запитання, хто є політичним "дахом" контрабанди, Москаль припустив, що цією людиною, напевно, є президент, якщо він не може навести порядок в СБУ.

"Він (Зеленський - "Апостроф") каже: Баканов дуже чесна людина. Але ж чи чесні його підлеглі? Я в це не вірю", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше в ефірі на "Апостроф TV" заступник голови з питань реформування Служби безпеки України Сергій Пунь запевнив, що в новому законопроекті про діяльність СБУ, буде закладено, що співробітників відомства не зможуть використовувати інші правоохоронні органи для залякування бізнесу.