RU  UA

Візит топ-чиновника ЄС в Україну і масштабні навчання ЗСУ - головні новини 22 вересня

Топ-чиновник Європейського союзу вперше відвідав Україну, масштабні військові навчання у відповідь Росії та доставка наркотиків у СІЗО квадрокоптером. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Голова дипломатії ЄС вперше приїхав в Україну

Високий представник Євросоюзу, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель вперше приїхав в Україну і найближчим часом планує навідатися знову. Боррель повернеться в Україну з Головою Євросоюзу Шарлем Мішелем. Чиновники перевірятимуть політику безпеки на Донбасі. Крім того, ЄС готовий надати Україні кредит у розмірі 1.2 млрд євро на відновлення економіки після коронакризи. Гроші країна отримає за умови взаємодії з МВФ та виконання вимог, які стосуються верховенства права.

Україна проводить масштабні військові навчання

У відповідь Росії, яка проводить навчання "Кавказ-2020" вздовж південного кордону України, наші військові розпочинають масштабні військові тренування. Стратегічні навчання "Об'єднані зусилля - 2020" українські військові спільно із колегами з НАТО пройдуть на всіх полігонах країни та в акваторіях Чорного і Азовського морів. У них задіяні 12 тисяч військовослужбовців, 700 одиниць техніки та більше сотні військових частин.

Доставка наркотиків нового рівня

У Києві чоловік доставляв наркотики у СІЗО квадрокоптером. Столичні правоохоронці під час обходу території слідчого ізолятора помітили підозрілого чоловіка. Як з'ясувалося, той за допомогою квадрокоптера намагався передати ув'язненим пакетики із наркотиками. Поліція вилучила у винахідливого кур'єра телефон, дрон та більше сорока пакетиків із "товаром". Тепер чоловікові загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.