RU  UA

Українським корупціонерам треба готуватися до поганого сценарію - Валентин Наливайченко

Українська влада і корупціонери повинні побоюватися нового віце-президента США Камалу Гарріс, оскільки вона запустить новий світовий тренд по боротьбі з корупцією.

Про це заявив народний депутат України від фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко в ефірі Апостроф Live.

"У тому, що віце-президентом США стала Камала Гарріс, усі звертають увагу на її стать. Гендерна рівність – це добре, але я звернув би увагу на її фах. Вона за фахом прокурор, була прокурором Каліфорнії – на йбільшого і найбільш економічно потужного штату США. І українській владі, і насамперед українським корупціонерам треба готуватися до поганого для них сценарію", - наголосив Наливайченко.

За словами нардепа, вже найближчим часом буде піднята і знов підтримана новою американською адміністрацією ідея глобальної і тотальної боротьби з офшорами по всьому світу. Це станеться у січні-лютому наступного року.

"Я нагадую, що одна з останніх ініціатив тоді президента Обами і віце-президента Джо Байдена була повним розшуком та розкриттям власників офшорів. Особливо, якщо це політики і держслужбовці інших країн. США, Велика Британія, Данія і навіть Туреччина тоді підтримали цей рух. Тоді за часів президента Порошенка українська влада побоялася зробити ці кроки. Думаю, що є прямий сигнал для президента Зеленського та його команди – бути готовим до такого тренду у боротьбі з корупцією. Він стане загальносвітовим, а на чолі його буде віце-президент США Камала Гарріс", - резюмував Наливайченко.