RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Загрожує розколом: озвучено прогноз щодо висунення Медведчука на посаду президента

Політична активність лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука свідчить про те, що він планує на наступних президентських виборах поборотися за посаду глави держави. Це може привести до розколу всередині партії.

Таку думку висловили "Апострофу" опитані експерти.

Українські політологи зазначають, що на тлі системних помилок влади (падіння рівня життя, вкрай невдалі кадрові рішення, корупційні скандали, непродумані карантинні заходи і "тарифні бунти") політична "токсичність" пана Медведчука стає другорядним фактором.

"На цьому тлі токсичність Віктора Медведчука виглядає мляво. В центрі і на південному сході їхні електоральні поля перетинаються. У 2019 Зеленський відібрав у ОПЗЖ кілька відсотків, зараз вони відіграють ці позиції назад", - стверджує політичний експерт Віктор Небоженко.

Про плани Медведчука учавствовать в наступних президентських виборах вказує те, що соціологічні структури зараз окремо заміряють його рейтинг і соратника по ОТЗЖ Юрія Бойка.

"Соціологічні служби почали окремо заміряти рейтинги Юрія Бойка і Віктора Медведчука. ОТЗЖ висуне в президенти одного кандидата. Рейтинги обох політиків сумуються (в даний час це близько 20% - "Апостроф"), після чого стає ясно, що претендент від" Опозиційною платформи " не сильно відстає від президента Зеленського ", - зазначив у розмові з "Апострофом" політолог Кирило Молчанов.

Таким чином у Віктора Медведчука є шанс набрати 20% голосів виборців і вийти до другого туру виборів. Але тільки в тому випадку, якщо його підтримає Бойко. А цього може не статися. На умовах конфіденційності нардепи в ОПЗЖ відзначають, що висунення кума Путіна в президенти України з високою часткою імовірності призведе до розколу в політсилі.

"Конфлікти за верховенство тривають вже давно. І Віктор Медведчук всіляко демонструє свої цілі. Але потрібно розуміти, що Юрій Анатолійович (Бойко, -" Апостроф ") - амбітний політик. Тому в годину" Ч "в партію може почати сильно трясти. Аж до того, що "Опозиційна платформа" піде від "За життя". чи варто говорити, що в такому випадку, ні про які шанси Медведчука на вихід у другий тур не може бути й мови ", - резюмує інформоване джерело в партії.

Штовхання ліктями між двома угрупованнями - медведчуківською (власне, сам Медведчук, а також Рабинович) і "газовій" (Бойко, Льовочкін) - почалося буквально відразу після об'єднання влітку 2018 року. Пізніше внутрішні конфлікти неодноразово стрясали цю політсилу - і перед парламентськими виборами 2019 року, і місцевими-2020.

Детальніше про те, чому Медведчук активізувався саме зараз і чим єто може закінчитися читайте в матеріалі "Апострофа": Хворі амбіції: чому Медведчук вирішив знову стати "миротворцем"