RU  UA

Хочу ще раз вибачитися перед дівчатами - Арестович зробив заяву в ефірі Апостроф TV

Спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович вибачився перед усіма дівчатами України за те, що порівняв жіночі гуртожитки ПТУ з фракцією "Європейська солідарність" в ефірі одного з українських телеканалів. Він зазначив, що звинувачення щодо сексизму - це останній аргумент, до якого могли вдатися представники опозиції.

Подробиці - в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

"Сексизм - це останній притулок негідників. Коли немає чого сказати, немає аргументів у кожному пункті і коли тобі кажуть в обличчя правду, доводиться хапатися за сексизм. Я сьогодні зранку вибачився перед жіночими гуртожитками, що порівняв їх з партією "Європейська солідарність". Я можу вибачитися ще раз. На жаль, дівчата, я вимушений вибачитися ще раз за те, що я вас порівняв з цими поважними людьми з нашої опозиції. Тому що брехня - на кожному кроці, в кожному вислові, в кожному аргументі", - наголосив Арестович.

Спікер української делегації в ТКГ звинуватив нардепку "ЄС" Ірину Геращенко в брехні. За його словами, в її промові не було жодного факту, а лише галасливі твердження.

"Якщо розібрати те, що вчора було сказано в ефірі передачі, то пані Геращенко в кожному вислові казала неправду протягом усієї передачі. Я починав ввічливо. Я казав їй, що це неправда, є такий факт, є таке заперечення, є така аргументація. Але вона все одно поверталася до брехні. Чиста пропаганда: жодного факту, лише галасливі твердження. Наведу простий приклад. Вона каже: "ви неправильно робите, треба залучати представників США до перемовин в Нормандському форматі або створювати новий формат". Я сказав, що ми залучаємо, на що вона каже: "ви неправильно залучаєте". Але ж ви щойно казали, що ми взагалі не залучаємо їх. "Ви брешете, і це сексизм". Є такий Джордан Пітерсон - психотерапевт, який виступає на Заході проти ліволіберального дискурсу, пов'язаного з сексизмом. Він постійно піддається нападкам. Останнім аргументом під час його виступів завжди є сексизм. По суті, немає що заперечити - починається сексизм", - додав Арестович.

На слова Олексія Арестович в прямому ефірі Апостроф TV відповіла колега Геращенко у фракції Марія Іонова.

"Я все почула. Ви знаєте, слова пана Арестовича про жінок дійсно є образливими і дискримінаційними. У нас і так є достатньо упереджене ставлення до жінок. Насправді цим порівнянням він насамперед принизив і себе, і тих, хто здобуває освіту в учбових закладах і мешкає у гуртожитках. Але, говорячи про його оцінку, він якраз починав ввічливо вести дискусію з пані Іриною. А пані Ірина і починала, і завершувала ввічливо цю дискусію. Це і є мистецтво переговорів, тому що пан Арестович сказав, що армія сильна. У нас що немає 13 вбитих з початку року? У нас виконане оборонне замовлення? Як можна в прямому ефірі говорити, що армія пиячить? Ви вважаєте це висловленням поваги до армії? Що б не було, але говорити в публічному просторі, що армія скиглить і пиячить, - у нас є достатньо сигналів про те, що йде невиплата премій якраз за порушення перемир'я. Це ж не поодинокі випадки. А ви, замість того, щоб прислухатися, виправити та посилювати нашу армію, вдаєтеся до якихось хамських висловів. Це питання зрілості, розумієте?", - зазначила Іонова.

Нардепка також зазначила, що фракція "ЄС" не планує подавати на Арестовича до суду.

"Це питання Зеленського, це ж його представник. Ми зараз готуємо заяву про рівні можливості. Хто він такий, щоб подавати на нього до суду? Ірина абсолютно адекватно відповіла. Це питання до пана Арестовича: як він висловлюється, як він принижує насамперед самого себе і в принципі Верховного головнокомандувача. Не можуть представники влади так висловлюватися щодо армії", - резюмувала Іонова.