RU  UA

Це вкрай ризикований сценарій: експерт пояснив, навіщо Кремлю знадобилися свої партії на Донбасі

В окупованому Донецьку починають діяти політичні сили з Росії і це може стати сигналом для Києва, який повинен відреагувати на ситуацію.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив політичний експерт Володимир Воля.

Так, на окупованому Донбасі свій "партійний центр" хоче відкрити російська партія "Справедлива Росія - За правду".

За словами експерта, якщо Київ не відреагує, то Росія розцінить це як слабкість і готовність знехтувати національними інтересами.

Відкриваючи свій "партійний центр", російська партія хоче показати ОРДЛО "своєю територією", на якій вони можуть робити все, що захочуть.

"Те ж саме стосується форуму "Русский Донбас", який раніше пройшов у Донецьку. У середньостроковій перспективі такі дії означають, що Москва може або в односторонньому порядку визнати ЛДНР, або поставити питання про "приєднання" української території", - сказав Воля.

Також він нагадав, що, незважаючи на всі політичні та економічні складнощі, Кремль не відмовився від активної присутності в Придністров'ї, Вірменії та на окупованих територіях Грузії - в Південній Осетії і Абхазії.

"При такому військово-політичному розкладі розраховувати, що Москва просто так піде з Донбасу, було б легковажним. Росіяни можуть піти на поступки, тільки якщо отримають в ОРДЛО контрольовану ними "автономію", але це вкрай ризикований для України сценарій", - завершив він .

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Новий фінт Кремля: що забули російські партії на Донбасі